שאל את הרב - כללי

ראיתי בכמה מקורות שהיו צדיקים שבאו אליהם מלאכים/ אליהו הנביא, והיו מגלים להם סודות מה הכוונה??

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרבה שלום? ראיתי בכמה מקורות שהיו צדיקים שבאו אליהם מלאכים/ אליהו הנביא, והיו מגלים להם סודות תורה. מה הכוונה האם אותם צדיקים היו רואים את דמות המלאך או שהוא היה מופיע להם בצורת אדם או שהם פשוט היו שומעים קולות מסויימים?

תשובה

שלום וברכה

ישנן הרבה סוגים של הופעות שמימיות, מרן הבית יוסף זצוק"ל זכה להתגלות בצורה של קול מגיד שבקע מפיו של הבית יוסף עצמו. ואילו מרן האר"י הקדוש זכה לגילוי אליהו הנביא בצורה מוחשית. וכך זכה גם מרן הבעל שם טוב זצ"ל להתגלות הנביא אחיה השילוני בצורה מוחשית. ועל זה הדרך אצל יתר הצדיקים שזכו לכך.

גם אצל הנביאים הקדמונים היו עשרה סוגי התגלויות של נבואה, יש מהם רואים בחלום. ויש מהם רואים בחזון. ויש מהם רואים במראה.

בהצלחה - מנשה ישראל