סיוע להשתלטות על עמותה

  • כ"ב כסלו התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, אדם שאני מכיר ומעריך את פועלו מגייס את חבריו כדי להרשם איתו לעמותה מסויימת, במטרה לבחור בו ובחבריו לוועד העמותה, כך שהוא ינהל את העמותה, במקום פעיליה הנוכחיים ויוכל להשתמש בנכסיה לפעילות חסד שאותה הוא מקיים. הוא טוען שהפעילות שלו היא אחת ממטרות אותה עמותה ולכן זה תקין להיבחר בבחירות דמוקרטיות ולפעול לשם כך במקומם וטוב יותר. התבקשתי גם אני להרשם לעמותה ולהצביע לו. האם עליי להענות לבקשתו?

תשובה

שלום וברכה

אם כוונתו ידועה לך לשם שמים והלכתית אכן מורת לו להפוך למנהל העמותה, אין כל בעיה.