האם אפשר לשים מעשר בקופת צדקה ?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב אם קיבלתי משכורת של 400 ש"ח ואני רוצה לתת מעשר מיזה -ואני מכיר למי לתת האם אפשר לשים בקופת צדקה ? ב. ושאני שמה אני צריכה להגיד שזה למעשר או רק להשים? ג. וראיתי את השאלה של הצימחונות ושזה מצווה לאכול בשר האם זה הלכה .? ואם מישהו לא אוכל כי הוא מרחם על דרך שיחתם של בע"ח או בבגגלל שהוא פשוט לא אוהב עוף או בשר. דג תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

א. מעשר כספים, יש לתת לעניים. תוכלי לתרום בקופות אמינות המחלקות את הכסף לעניים. כאן: 1-800-223636 או כאן: 1-800-39-47-47

ב. אין צורך להגיד משהו מסויים.

ג. אין מצוה לאכול בשר בימות החול. מאידך, בשבתות וחגים מצוה לאכול בשר.

כתבנו רק שעל פי הקבלה התיקונים הנעשים על ידי אכילת בשר שייכים למעגל רחב יותר של אנשים, מה שאין כן התיקונים באכילה צמחונית שייכים לאנשים צדיקים בלבד. אדם שאינו אוהב בשר, אין מצוה שיאכל בשר בשבתות וחגים. אולם מניעה מאכילת בשר בגין רחמנות על בעלי החיים אינו במקום בכלל, ואין לנו לרחם יותר מבעל הרחמים שציוונו בתורתו על סדרי השחיטה והתרת בשרם של בעלי החיים הכשרים לאכילת אדם.

בהצלחה - מנשה ישראל