חינוך ילדים

חינוך ילדים(*)

  • י"ז כסלו התשע"ו

שאלה

אני דוגלת בכך שילדי לא יאכלו חטיפים במשך השבוע לבעלי אין בעיה עם זה והוא אפילו ממאשר שאני צודקת מה שקורה שלפעמים בה לו חטיף ואז אני אומרת לו שימתן כי לא שייך ליד הילדים זה ההפך ממה שאנו דורשים מהם. הוא טוען שאני טועה לדעתו אבא וילד לא באותו מעמד אני לא חושבת שהוא צודק . הגישה היא דוגמא אישית רציתי לדעת אם אני נוהגת כשורה.

תשובה

שלום וברכה

האבא והילד אכן לא באותו מעמד אבל זה אמור להיות בעיקר בדברים של סכנה וכדו' שהידל אסור והאבא מותר והילד מבין זאת. אבל נראה לי שאי אפשר לדרוש מהילד להתגבר על תאוותו כל השבוע והאבא ימשיך לאכול את כל מה שבא לו בפני הילד.