תהילים לעילוי נשמת, וקדיש

  • י"ז כסלו התשע"ו

שאלה

האם מותר לקרוא תהילים לעילוי נשמת סבא וסבתא שלי בכל זמן או שחייב ביום האזכרה ? והאם אפשר בכל פעם שאני אוכלת לפני שאני מברכת לומר שזה יהיה לעילוי נשמתם? ואיזה עוד דברים אפשר לעשות לעילוי נשמת הנפטרים חוץ מזה, והאם זה עדיין יכול להועיל מכיוון שהפטירה הייתה לפני המון שנים אמר רבי יהושע בן לוי כל העונה אמן יהא שמיה רבא מברך בכל כוחו ובכל כוונתו קורעים לו גזר דינו האם זה נכון גם לגבי נשים שאומרת את זה בכוונה ?

תשובה

שלום וברכה

ניתן לקרוא בכל זמן ובפרט הדבר חשוב ביום השנה של הנפטר.

כל מעשה שאת עושה כראוי מועיל לנשמת הסבא והסבתא. כל פעם שאת מקיימת מצווה או מתחזקת ונמנעת מלעשות עבירה את זוכה להאיר להם בשמים ולהתעלות עוד ועוד.

מעשי יוצאי חלצי הנפטר מועילים לו מאוד אף שעברו כמה וכמה שנים מהפטירה.

עניית אמן יהא שמיה רבא בכל כוחו - כוונתו מועיל גם לנשים.