ראש חודש

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הבנתי משהו שר"ח הוא חג של נשים.. הייתי רוצה הסבר לדבר אם זה נכון ולמה?.. תודה רבה וחודש טוב!!!

תשובה

שלום וברכה

ראש חודש יום מיוחד הוא ומקריבים היו בו בזמן שבית המקדש קרבן מיוחד הנוסף על קרבנות התמיד שהיו מקריבים בכל יום ונקרא שמו קרבן מוסף. ובכל יום שיש בו מוסף הוא יום חג, וכתבו המקובלים כי בכל ראש חודש יורד השפע לכל החודש מהשמיים, ולכן אנו מקריבים קרבן לה` ומבקשים אנו שירד עלינו שפע של ברכה ויעלה זכרונינו לטובה לפני ה`.

והנה יום זה הוא היום שבו נולדת הלבנה מחדש ורמז הוא לישראל המתחדשים מחדש על אף כל הירידות שיש לעם ישראל. והנה בעת שישראל חטאו בעגל הנשים סירבו לתת את נזמיהם לעשיית העגל ולכן קיבלו מתנה מיוחדת את ראש חודש, שבראש חודש נמנעות הנשים מממלאכת תפירה.

חודש טוב ומבורך - בנימין שמואלי