שאלה חשובה בנושא צדקה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום, הנני גר בשכונת מצוקה באחת הערים בארץ, ויוצא הרבה פעמים שניגשים אליי אנשים שמבקשים עזרה בכמה שקלים, הבעיה היא שרוב הפעמים ניגשים אליי אנשים שאני חושב שהם נרקומים (כמעט בטוח, אבל כמובן איני יכול לדעת בוודאות) ומבקשים כסף לאוכל או שנתקעו בלי כסף לאוטובוס וכו`(ואני לא מדבר אל אלו שמקבצים נדבות דרך קבע בצמתים.. אלא אדם שניגש אליי בפניה אישית ברחוב) ברוך השם יש בידי רוב הזמן את האפשרות לעזור בכמה שקלים ואני מאוד משתדל לעזור, למרות שיש לי את ההרגשה שהכסף ינותב לדרכים קלוקלות (סמים סיגריות וכו`). והשאלה שלי היא מה לעשות, האם יכול להיות שיוצא שכרי בהפסדי? אשמח לתשובה. תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

לעולם לא תפסיד מהצדקה, ואם אינך בטוח בכך שהמבקש הוא נרקומן יש לתת צדקה כפי הרצון.

בברכה - בנימין שמואלי