אימי התגרשה והתחתנה עם אבא שלי בלי כתובה ברבנות מפני שהוא כהן האם אני חלל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב הריני מעוניין לקבל תשובה בבעיה שלי אמי הייתה נשואה פעם ראשונה הביאה לי שתי אחים לאחר-מכן היתגרשה והתחתנה עם אבא שלי בלי כתובה ברבנות מפני שהוא כהן... האם אני כהן? ואם אבא שלי ממזר? והאם אני ניקרא חלל? ואם לצערי הרב כבודו הינני כהן לאיזה שם מישפחה רצוי שאני יחליף לשם מישפחה כמו של אמי? אני ישמח לקבל תשובה כי זה מאוד חשוב לי.. מחילה אם קיטרגתי במיכתב זה בשגגה על מישהו..

תשובה

שלום וברכה

אינך כוהן אלא חלל, ואביך אינו ממזר, אבל אסור לשהות עם אימך אפילו רגע אחד.

אכן רצוי לשנות את שם המשפחה לפי בחירתך, משפחת אימך מצויינת.

בברכה - בנימין שמואלי