שאל את הרב - כללי

האם מברכים על החלה,המתוקה,הקטנה "מזונות" או "המוציא"?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1.) מותר לקשור נעליים בשבת? 2.) צריך להגיד "ברכת האורח"(ב"ברכת המזון") בבית מלון?? 3.) האם מברכים על החלה,המתוקה,הקטנה "מזונות" או "המוציא"?? 4.) איזה הפרד צריך לעשות בין דג לבשר\חלב (אני ספרדי)?? 5.) איזה נס היה לר` מאיר בעל הנס? 6.) האם מותר לאכול\לברך בעמידה? בתודה מראש...

תשובה

שלום וברכה 1

. קשר אחד ועיבה על גביו מות. 2

. לא 3

. יש מהספרדים שמברכים על כך מזונות, האשכנזים מברכים עליו בדרך כלל המוציא.

4. יש להמתין בין בשר לחלב 6 שעות, בין חלב לבשר מספיק לטוף את הפה היטיב ולאכול דבר ביניהם, אבל אין לאכלם בסעודה אחת.

5. שהוא ניצל מידי הרומאים, לאחר ששיחרר את אחות מהשבי יש לברך על האוכל בישיבה, או בסמיכה על הקיר.

בברכה - בנימין שמואלי