שאל את הרב - כללי

נשמה היא נצחית?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני מאוד מפחד מן המוות מכמה סיבות: 1. עזיבת העולם מכפי שהוא מוכר לי היום 2. למה כל מה שאנו [הנשמות] עוברים קיים למי זה נותן משהו? למה אנחנו בכלל נשמות? 3.הנשמה היא נצחית, מה נעשה לנצח? אין לו סוף... 4. מה יקרה לי לאחר המוות אני יהודי, האם אני יכול ללכת לגיהנום? 5. מה יהיה ברגע המוות ישר אני אהיה בעולם הבא או שמא אני אעשה טיול בין העולמות? 6. אם אין דבר כזה עולם הבא? [חס וחלילה] לסיכום, אשמח מאו אם תרגיע אותי כבוד הרב...

תשובה

שלום וברכה

הקב"ה ברא את נשמות כולנו בששת ימי בראשית, ושולח אותנו לעולם, בלבוש גוף, כדי לזכות לחיי העולם הבא ולקבל שכר הרבה על מעשינו בעולם. ככל שנרבה במצוות כך נזכה לשכר רב יותר. ואם חלילה נגיע לידי חטא נצטרך להזדכך ביסורים בעולם הבא בגיהנום כדי שנוכל להגיע לגן עדן.

וכל החיים שלאחר המוות תלויים במעשינו בעולם הזה, ולפי מעשינו נזכה לשכר ולעונש.

בברכה - בנימין שמואלי