שאל את הרב - כללי

מהו חיוב בני נוח?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, רציתי לדעת מהן 7 מצוות שבני נוח חייבים בהם ולמה דווקא 7 מצוות אלה והאם לאחר מילוי מצוות אלה יש מקום לגויים שמילאו את 7 מצוות אלה מקום עליון יותר בעולם הבא מיהודי חילוני שלא נוהג לקיים תורה ומצוות. בתודה

תשובה

שלום וברכה

1.עבודה זרה: איסור עבודת אלילים

2.ברכת השם: נאמר בלשון סגי נהור - זהו איסור על קללת שם השם

3.שפיכות דמים: איסור רצח

4.איסור גילוי עריות

5.איסור גזל

6..איסור אכילת אבר מן החי (יש להרוג את בעל החיים לפני שאוכלים אותו)

7.מצוות דינים: הקמת מערכת משפט וצדק גוי ששומר מצוות בני נוח, יזכה לשכר בעולם הבא. כל יהודי מלא מצוות כרימון, ויהודי בעולם הבא יהיה בדרגה גבוהה יותר מגוי מאחר ושורשו גבוה יותר מגוי, ומצוותיו פועלות יותר מאשר גוי שכל המצוות שלו אינם פועלות כלום למעלה. אבל העונש ליהודי שלא שמר את המצוות יהיה גדול מאוד, לפני שיגיע למקומו בעולם הבא. בברכה - בנימין שמואלי