שאל את הרב - כללי

האם זה בסדר לאכול מוצר שרשום עליו חלב ישראל והשגחתו של הרבנות בלבד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מהו ההכשר הרב לנדא? והאם זה בסדר לאכול מוצר שרשום עליו חלב ישראל והשגחתו של הרבנות בלבד? שאלה שניה היא על חלומות מאז שאני ילדה וזוכרת את עצמי יש לי כמעט בכל לילה חלום קשה מטריד ולפעמים שמצער אותי עד עמקי נשמתי לדוגמא שחברותיי נהרגות באשמתי וזה עוד כלום לעומת שאר הדמיונות שנוצרים בחלומותיי. אני חייבת להדגיש שאני לא נוברת בחלומות משתדלת להתעלם וכמעט תמיד זה מצליח וכמובן קוראת ק"ש לפני השינה. כשהייתי ילדה הייתי "חולת ירח" ופעם בכיתה ג בערך כמעט קפצתי מהחלון מהקומה שלישית משום שקמתי ממטתי מתוך חלום שבו אנשים לבושים בשחור קוראים לי לבוא לשחק בכדור וזה נראה שמחוץ לחלון יש קרקע מוצקה(קומת קרקע)כך היה בכל לילה במשך שנים רבות אמי שתחיה לא היתה הולכת לישון עד שההליכה הזו היתה עוברת ואז לדבריה הייתי ישנה שוב עד הבוקר האם זה סוג של כפרת עוונות? ומדוע זה התחיל בגיל כה צעיר בערך מהגן?!

תשובה

שלום וברכה

ההשגחה של הרב לנדא היא מצויינת. מי שרוצה להקפיד על כשרות מעולה, אין לסמוך על הרבנות. אין לחשוש על דבר החלומות, ואיני ודע מה מטרת ה` בכך. אבל מבואר בספרים שלעולם לא יינזק אדם ממחלת הירח.

בברכה - בנימיןשמואלי