שאל את הרב - כללי

מה פרוש המשפט צדיק ורע לו רשע וטוב לו ?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הצדיקים אני לא הבנתי למה משתמשים בצמד המילים גן עדן אני מאמין באמונה שלמה שיש גן עדן אבל רשום שיוצא נהר מעדן להשקות את הגן? מה פרוש המשפט צדיק ורע לו רשע וטוב לו ? תודה על התשובות אין כמו הידברות והרב זמיר כהן

תשובה

שלום וברכה

א. נכון, אבל כתוב גם: ויטע ה` אלוקים גן בעדן מקדם. ז"א שאת הגן נטע הקב"ה בתוך המקום ששמו עדן, בצדו המזרחי. ואכן ישנו נהר היוצא משטח `עדן` ונכנס לתוך המקום ששמו `גן` הנמצא בתוך `עדן`.

והאמת, שהפסוק הזה מתפרש בעיקר על פי הקבלה המסבירה את מהות המקום ששמו גן, ומהות המקום ששמו עדן. שהן המקבילות לספירת התפארת וספירת המלכות, בעולם האצילות. ולשם נשמות בני ישראל חוזרות אחרי אריכות ימים ושנים ליהנות מזיו השכינה.

>בהצלחה - מנשה ישראל