שאל את הרב - כללי

בפרשת האזינו מה משמעות גודל האותיות בפסוקים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בפרשת האזינו בפסוק ו` יש את האות ה גדולה ובפסוק יח` יש את האות י` זעירה רציתי לדעת כמה דברים... מה משמעות גודל האותיות בפסוקים? האם יש חשיבות לזה שהאות ה לפני האות י`?? והאם יש לזה קשר לשמחת תורה??

תשובה

שלום וברכה

כלי יקר על דברים פרק לב פסוק ו
ה"א של הלה` רבתי לרמוז על ה` חומשי תורה וכי אתה חושב לגמול להקב"ה איזו טובה בקיומך ה` חומשי תורה שנקראו זאת, שנאמר (דברים ד מד) וזאת התורה:

בעל הטורים על דברים פרק לב פסוק יח
(יח) תשי - יו"ד קטנה. נתן בך עשרה דברים ונסית אותו בעשרה נסיונות.

מנחת שי על דברים פרק לב פסוק יח
(יח) תשי - יו"ד זעירא כביכול התשתם כחו של יוצר. ויקרא רבה סוף פ` אחרי מות ובמ"ר פ` ט` ותנחומא פ` נשא ::

אין לכך קשר לשמחת תורה

בברכה - בנימין שמואלי