פיקוח נפש ביום כיפור

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה, שאלתי כבר לגבי הצום לאשה בהריון בשבוע 40 וקיבלתי תשובה:"שלום וברכה עלייך לצום כרגיל, באם ל אתלדי עד יום כיפור, וככל הנראה באמצע הצום תכרעי ללדת. לאחר הלידה מותר לך לאכול כרגיל ללא שיעור. וכן כבר משעה שיהיו לך צירים סדירים של פחות מחמש דקות או ירידת מים תוכלי לשתות. לידה קלה וצום קל - בנימין שמואלי" שאלה נוספת וחשובה, מה הדין לגבי פיקוח נפש ביו"כ?? האם עדיף אמבולנס או שבעלי יקח אותי? האם אפשר גם את אמא וגם את בעלי? (לידה ראשונה) יפית ד.

תשובה

שלום וברכה

בעלך גם כן יכול לקחתך ברכבו, אבל מאחר ואסור לו לכבות את המנוע לאחר הנסיעה, אלא ע"י נכרי, על כן עדיף לקחת אמבלונס. אם יש אפשרות בקלות לקחת נהג מונית נכרי הדבר עדיף יותר. ראוי שרק אחד ילוה אותך ברכב ומי של אנסע ברכב יילך ברגל.

אם אין אפשרות ללכת לבית חולים רגלי, ואם לא יהיו לך את שניהם תהיי לחוצה מאוד, אפשר להקל ששניהם יסעו ברכב, אבל אם תוכלי להסתדר עם אחד משניהם אין לשניהם לנסוע ברכב.

בברכה - בנימין שמואלי