שאל את הרב - כללי

הורדה מהאימיול - תגובה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב ! חשבתי על מה שאמרת..והגעתי לעוד מסקנה.. כתבת הרב שזה פוגע ביוצר השיר למשל שהוא מפסיד כסף כי השיר שלו ניתן לשיתוף באימיול ..הכל טוב ויפה אבל חשבתי על זה לעומק ..מאיפה הגיע אותו שיר? מהדיסק המקורי ..לכן היה מישהו שהיה לו דיסק מקורי והעביר את השיר למחשב שלו..ולכן זכותו של אותו אחד לשתף עם שאר העולם את השיר ולכן אין לדעתי עניין של גזל..באשר לעניין ואהבת לרעך כמוך ..נגיד שאני לא יוריד שירים ..יפה... אני גם לא ילך לקנות את השיר בחנות כי אז אני יצתרך לקנות אלבום שלם בהרבה כסף..לכן זה לא ישנה לאותו יוצר אם אני יפסיק להוריד שירים מהאימיול .. גם ככה כל העולם מוריד את אותו שיר וגם אין הרבה אנשים שבאמת קונים היום דיסקים בארץ..אנחנו בעידן שהכל ניתן למצוא באינטרנט..(כמעט הכל) זה לא אשמתי שמוכרים עדין דיסקים ..וגם יש אתר למשל שהוא חרדי ..ושם יש פורום להורדת שירים של דת ..כנראה אותו אחד שיש לו את השיר מעלה אותו לאינטרנט ומביא קישור להורדה (ברור שכך אחרת לא היה אפשר להוריד) זאת תגובתי בעניין ואשמח לדעתך לאחר התגובה שלי ..

תשובה

שלום וברכה

אין לכך היתר ללא אישור של היוצר.

היוצר אינו מאשר להשתמש בדבר שלו ללא תשלום, והיצירה היא שלו אישית.

גם אם מישהו קנה אין זה מתיר לכל העולם להשתמש ללא רשות.

ואם אתה אינך קונה אחרים קונים.

בהצלחה - בנימין שמואלי