שאל את הרב - כללי

נפטר שבא בחלום

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום, סבא שלי ז´ל נפטר לפני כשנתיים וחצי , מאז אמא שלי חולמת עליו המון שהוא בא לה בחלום אומר לה כל מיני דברים למשל כמו שהיא צריכה לעבור ניתוח ברגל בגלל ורידים ואחרי שהיא קמה היא בודקת ורואה שבאמת ברגל שהוא אמר היא באמת צריכה לעבור ניתוח או שהיא חלמה ביום הולדתה שהוא בא לה לחלום נתן לה את היד ושאל אם היא מפחדת ממנו והחלום היה באיזשהו חדר שהוא לא שלה ואחרי זמן מה היא גילתה שהחדר שאותו היא חלמה היה החדר של אחותה באזור אחר בישראל,האם זה נבואות? או חלומות בגלל מחשבות וכאלה!? האם בזמן שלנו יש חלומות שאנשים מתנבאים?! (היא חולמת המון על אנשים שנפטרו ושכאילו הם מוסרים לה מסר מסויים או אומרים לה לעשות משו) האם זה אומר על הנשמה שלה משו?! (היא אישה שלא שומרת מצוות הלוואי בע´ה היא תחזור בתשובה שלמה אמן! ) אשמח לקבל תשובות על השאלות שנשאלו. תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

בוודאי יש חלומות של נבואה, ודבר זה היה במשך דורות רק שיטת היהדות וכולם לעגו לכך אך לאחרונה מחקרים רבים מעידים על חלומות נבואיים >העובדה שאביה מסתובב יותר מידי מראה שעדיין כנראה לא הגיע אביה לתיקונו, ועל כן הוא מסתובב בעולם הזה בבית בניו, השתדלי לקרוא תהילים לעילוי נשמתו, ובעז´ה ימצא את תיקונו ולא יסתובב עוד בכף הקלע בעולם הזה.

בברכה - בנימין שמואלי