שאל את הרב - כללי

חברה שלי חלמה עליי כי טבעתי האם יש משמעות לחלום

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום רב קודם אני רוצה לומר שקבעתי תאריך לחתונה בע"ה טו באלול ויש לי שאלה חברה שלי חלמה עליי כי טבעתי האם יש משמעות לחלום בתודה מראש...

תשובה

שלום וברכה

בשורה טובה תדשן עצם, חודש אלול ראשי תיבות - א`ני ל`דודי ו`דודי ל`י והוא מכוון למזל בתולה, שלפי הקבלה הוא חודש מוכן לברכה והחסדים והרחמים מתעוררין אז בעולם, וכאשר נקרא שמו בפי כל `חודש הרחמים והסליחות`, ומאוד מתאים להקמת בית נאמן בישראל.

ובשם רבינו הגה"ק בעל דברי חיים מצאנז זצוק"ל נאמר כי בכל חופה היה מתיירא להגביה עיניו מאימת השכינה הנמצאת שם, ואמר עוד שאם מזדמנת לו חופה בחודש אלול הרי זו הכנה עבורו לקראת הימים הקדושים המתרגשים ובאים.

חלום הטביעה הוא חלום טוב, שהחסדים הנרמזים במים יקיפו אותך מכל עבר.

בהצלחה ובמזל טוב - מנשה ישראל