שאל את הרב - כללי

zohar

  • ה' חשון התשע"ו

שאלה

i have all set of zohar books at home, we are a masorati family and no one is reading or openning those zohar books, i ask someone what to do with those books, he told me that if we have a zohar books and no one open or read them its not good for our luck so we have to take it out of the house and give them to some sinagoge , my question is if this is true i should take them out of my house ? thank you in advance and you can answer in hebrew i read hebrew just dont have an hebrew keybord

תשובה

לכבוד השואל,

אין חיוב להוציא את הספרים מן הבית, אלא אם כן הם במקום שאין מתנהגים בצניעות ובכבוד הראוי נגדם. ובעצם דבר זה נכון לגבי כל ספרי הקודש ולא רק ספרי הזוהר.

אבל אם הם במקום הראוי לכבודם, אז מקובל אצלינו שהם משרים ברכה בבית, ואפילו כאשר לא לומדים בהם.

בברכה,

רב נחום

נ.ב. כל האמור אינו אלא בספרי הזהר שנדפסו על ידי יראי השם שומרי שולחן ערוך. ספרי הזוהר שנדפסו ע"י המרכז לקבלה הם בספק של ספרי מינים, שיש להוציאם מן הבית ולגונזם (הואיל ומנהלי המרכז מכחישים בחיוב של קיום המצוות על פי שולחן ערוך).