שאל את הרב - כללי

-מזוזה

  • ה' חשון התשע"ו

שאלה

כבוד הרב שלום, לפני כמה ימים ביקשתי מאבי לקחת את המזוזה של החדר שלי לבדיקה אצל רב, גלל שהרגשתי שיש עיכוב בחיי ורציתי לבדוק את המזוזה האם היא תקינה. יצא שהמזוזה תקינה והכל בסדר. החזרתי את הקלף למקומו. אחרי יום הסתכלתי וראיתי את הקלף על הרצפה!!! מיד החזרתי את זה למזוזה וראיתי שבתחתית המזוזה אין סוגר אבל הנחתי בכל זאת. ( אציין שהמזוזה הזאת 21 שנה איתי אף פעם הקלף לא נפל למטה) היום עוד פעם ראיתי את מזוזה על הרצפה ובטעות היא התגלגלה לי עם הרגל כי לא שמתי לב ונכנסה לשירותים. שליד החדר שלי. אני כל כך בלחץ ומפחדת. מצטערת בכלל שלקחתי אותה לבדיקה וזה לא היה קורה. השאלה שלי: 1.האם אני צריכה לעשות משהו???? 2. עד שאקנה מזוזה חדשה האם אפשר לשים סלוטייפ למטה? אני לא דתיה אבל אני מאד מאמינה בשם לכן זה כ"כ מפחיד אותי. בתודה דניאלה

תשובה

שלום וברכה

המזוזה כשרה ואין צורך לקנות חדשה. כנראה החור התרופף ולכן ראוי שתקבעי את המזוזה בחורים אחרים במשקוף והכל על מקומו יבוא בשלום.

כדי לשחרר את החסימות בחיים, אמליץ לקבל עלייך שמירת שבת דבר שיביא לך שפע של ברכה והצלחה - לקראת שבת לכו ונלכה כי היא מקור הברכה?

בברכה,

בנימין משואלי