פרשת נח

  • ג' חשון התשע"ו

שאלה

למה כתוב בפרשת נח על הבהמות איש ואשתו ועל העופות זכר ונקבה?

תשובה

שלום וברכה

מעוף השמים זכר ונקבה וגו' אמר הר''ר אליקים כל כך לא כתוב בעוף לשון אישות כדכתיב גבי בהמה דכתי' מכל הבהמה הטהורה תקח לך איש ואשתו לפי שולד הבהמה נולד חי ושלם באבריו כילד אשה מה שאין כן בעוף שאין בביצה שנולדה חיות.

גבי בהמה כתיב איש ואשתו לפי שאין מולידים עד שיהיו גדולים אבל עופות מיד כשפורחין מטילין כי בם ביצים כתיב זכר ונקבה.

בהצלחה,