האם מותר לאישה לעשות ניתוח להקטנת החזה?

  • א' חשון התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, אני בת 21 ויש לי חזה גדול מאוד, רציתי לשאול אם אפשר מבחינת הלכה לעשות הקטנת חזה? מבחינת צניעות זה תמיד בולט לא משנה מה אני לובשת, מבחינה בריאותית זה עושה לי כאבי גב וחוסר נשימה בשינה, וגם מבחינה אסתטית אני מרגישה שזה פוגע בזיווג שלי.

יישר כוח, תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

מותר לאישה לעשות ניתוח להקטנת החזה, ובלבד שיהיה על ידי רופאה מומחה ובעלת ניסיון רב, וזריזה וזהירה במלאכתה, שלא תצא תקלה מתחת ידה - ראי https://www.hidabroot.org/question/34947

בברכה,

הלל מאירס