שאל את הרב - כללי

איך אני אמורה להתנהג לאבי שהתחתן עם גויה ואין לו שום קשר לדת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב, שלום! אבא שלי נשוי לגויה ויש להם ילדים, אין לו שום קשר לא ליהדות ולא לנצרות, יש לו זילזול לדת ולשם... איך אני צריכה להתנהג איתו (אני בתשובה שנה- די דוסית...) ומה ההלכות לגבי אם אמא שלי לא רוצה שאנחנו האחים נהיה איתו בקשר וזה עושה לה צער וגם, אני מתפללת עליו שיחזור בתשובה אבל אני לא רוצה מבחינה מסויימת שיעזוב את משפחתו השניה ויהרוס עוד משפחה, גם שהוא חי באירופה ויש לו חובות בארץ אז לא טוב שיחזור... 2. בקשר לדינים של טיבולו במשקה, כתוב בילקוט יוסף שגם אם משתמשים במזלג והדבר רטוב יש לנטול ידיים, ז"א שאים דבר כזה לנעוץ מזלג בתוך מלפפון חמוץ ולברך וגם- יש הבדל אם זה בתוך הסעודה וצריך לנגב ידיים אחרי הנטילה הזאת וצריך לא לדבר עד שטועמים - ואם הרב יכול לראות אולי יש איזה מאמר לגבי דינוזאורים.. האבא מאמין באבולוציה, שבאנו מקוף וכאלה... אמר משהו על דינוזאורים ואמרתי לו שהעולם רק כמה אלפי שנה והוא די צחק.... יש את זה בספר המהפך אולי הרב יגיד לנו איך לדבר עם האבא מבקשת מהרב בנימין שמואלי שיברך אותי קורל בת רחל שהשם ימציא לי זיווג הגון ושלא אתבייש לצאת לשידוכים!!!! תודה אין לי מילים להערכה מה שאתם בשבילי!

תשובה

שלום וברכה

לדעת רוב הפוסקים אינך חייבת בכבודו, ואת יכולה להחליט בעצמך אם את רוצה בקשר איתו או לא.

מאחר ואימך מתנגדת לקשר עם אביך, אם את מעוניינת בקשר עם אביך, אין לך לספר לה על כך שאת בקשר עם אביך, אבל מותר לך להיות בקשר עם האבא.

וכן עלייך להתפלל על כך שאביך יחזור בתשובה אין לך מושג עד כמה גדול הפגם של אביך בעניין זה,
כל אדם רגיל יבין עד כמה הדבר שטותי ובלתי הגיוני.

ואברכך קורל בת רחל שתזכי לצאת לזיווג הגון ללא בושה, ותמצאי את זיווגך ההגון במהרה..

בעז"ה אהיה על ציונו של האור החיים הקדוש ביום שיש יום ההילולא שלו ואזכירך לטובה שם, אי"ה.

עלי והצליחי – בנימין שמואלי