שאל את הרב - כללי

האם ניתן להיעזר במרפאת חוצנים לריפוי מחלות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, האם יש בעיה הלכתית כלשהי להעזר בטיפול רפואי הניתן ע"י צוות רפואי של חוצנים? ישנם מטפלים רבים בארץ (כ150) אשר בביתם ישנה מרפאה לטענתם של צוותי רופאים חוצנים. אבא שלי הגיע לטיפול כזה בשל טרשת עורקים ולאחר ניתוח מעקפים רגיל בבי"ח, הרגיש את הכאבים חוזרים שוב, ולאחר 2 טיפולים בלבד מצבו הוטב מאוד. הטיפול הוא ללא מגע כלל מצד המטפל אשר יושב בכסאו ומתווך מילולית בין המטופל לצוות הרופאים אשר בוחר להישאר בלתי נראה. אציין שמידע נוסף ונרחב כולל כתבות טלויזיה יש רשימת מטפלים בדפי זהב איתם ניתן לדבר תחת הערך- חוצנים. שאלתי היא האם זה נוגד את ההלכה לעבור טיפול שכזה? אני שואל כי יש מי שיוכל להיטיב מאוד מטיפול אך מקפיד לודא שאכן אין בעיה הלכתית כאן וביקשני לשאול עבורו. אנא ענו בהקדם היות ואם יוכל לקבל הטיפול חשוב מאוד שזה יקרה בהקדם האפשרי, שכן אין הרפואה הרגילה מצליחה לטפל בבעיתו ולו במעט. תודה רבה, אלעד

תשובה

שלום וברכה

אין בעיה הלכתית בהיתממות, אם אחד מרגיש טוב בטיפול הפסיכולוגי שמעניק המתווך, כביכול, בין עב"מ ליצור אנוש, שיהיה לו לבריאות, אין בכך איסור או היתר פרט להוצאת ממון לדברי הבל וריק.

בהצלחה - מנשה ישראל