שאל את הרב - כללי

סגולה לחזרה בתשובה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב בנימין שמואלי לפני שבועיים קיבלתי תשובה מהרב ובין היתר הרב אמר לי על סגולה נפלאה להשבת הבנים לאביהם שבשמיים והיא לאפות חלות עם לבנה וכו..עשיתי זאת בתקווה ובאמונה גדולה שאכן זה יועיל. http://www.hidabroot.org/he/question/15441

ביום ראשון האחרון בעלי שם את הלבנה בקבר של צדיק מפורסם וכולי תפילה שאכן זה יועיל עד כה איני רואה שום שינוי. ברצוני להודות לרב על העיצה ולשאול האם יש לרב עוד סגולה כלשהי באמתחת אני פשוט נואשת ללא סבלנות לחכות ואם יש עוד משהו שביכולתי לעשות אשמח מאד לשמוע (חוץ מתפילות שאני משתדלת להרבות בהם).

שאלה נוספת שלכאורה אינה קשורה לנ"ל האם התורה מתייחסת במקום כלשהו לנושא התמכרות ז"א כל התמכרות שהיא כגון אלכוהול סמים הימורים אנורקסיה ובולמיה וכו...יש אומרים שזו בעי-ה נורולוגית בלבד(אלכוהול וסמים) יש אומרים שזו בעי-ה נפשית ויש אומרים שזה פשוט מזוכיזים שהבן אדם מביא זאת על עצמו ואפילו לא מגלים הבנה וסובלנות כלפי אנשים אלו ומתייחסים אליהם בבוז. מה שזה לא יהי-ה העובדות הם שבסופו של דבר זאת בעי-ה שהפתרון שלה לא פשוט בכלל. אודה לכבוד הרב אם יוכל להסביר זאת אם התורה מתוודעת לנושא זה . תודה מראש הרבה ברכות

תשובה

שלום וברכה

בטוחני שהסגולה תשפיע על בנך היקר.

אין לי כרגע בזיכרוני סגולה נוספת.

על פי התורה יש לאדם בחירה בנושא זה כמו בכל נושא אחר, והאדם יכול לעבוד על עצמו ולשפר את דרכיו, ולהתגבר על הכול.

בברכה – בנימין שמואלי