שאל את הרב - כללי

אין ללכת לקבליסט מפני שהוא לא בקי ולוקח כסף או בגלל שיש איסור כולשהו בתורה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אין ללכת לקבליסט מפני שהוא לא בקי ולוקח כסף או בגלל שיש איסור כולשהו בתורה שאסור ללכת לקבליסט ואם אני אלך אני יענש על זה

תשובה

שלום וברכה

אם הקבלסיט מששתמש גם בדברים שאינם ראוים, הרי יש בזה גם חטא.

אם הוא סתם שקרן, הרי את נענשת בעולם הזה, בזה שאת משלמת לאדם שאינו ראוי, הממציא לך דברים לעשות תיקונים שלא היו ולא נבראו.

סוף דבר שמרי רגלך לבל תפלי במצודתם.

אין המדובר במקובלים אמיתיים שידועים ברוב יראת השמים שלהם, כדוגמת הרב דוד בצרי ודומיו.

בברכה - בנימין שמואלי