שאל את הרב - כללי

הייתי מאוד רוצה לדעת מהי הסגולה של "נשמת כל חי"

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הייתי מאוד רוצה לדעת מהי הסגולה של "נשמת כל חי" מתי ואיך צריך לקרוא תודה רבה!!!

תשובה

שלום וברכה

השבח להקב"ה המתחיל במילים `נשמת כל חי` נאמרת מדי שבת בבוקר בתפילת שחרית. יש האומרים כי סגולה למי שנמצא בעת צרה לקבל על עצמו שכשיצא מהצרה יגיד את השבח `נשמת כל חי` וזוהי סגולה לצאת מהצרה. בכותל המערבי נערך מדי לילה בשעה 12 בדיוק ממעד מרגש של אמירת `נשמת כל חי` בציבור, ואחר כך אומרים כמה פרקי תהילים ומזכירים שמות חולים לרפואה ולישועה. ורבים מספרים על ישועות כתוצאה מהתפילה הזאת. התפילה נערכת בפינה הימנית של הכותל ליד עזרת הנשים בכדי לאפשר לציבור הנשים להשתתף במעמד זה.

לפני אמירת השבח של נשמת רצוי להקדים את שיר הגעגועים שחיבר רבינו אברהם בן עזרא כפתיח ל`נשמת כל חי`: צָמְאָה נַפְשִׁי לֵאלֹהִים לְאֵל חָי. לִבִּי וּבְשָׂרִי יְרַנְּנוּ לְאֵל חָי: אֵל אֶחָד בְּרָאָנִי. וְאָמַר חַי אָנִי. כִּי לֹא יִרְאַנִי. הָאָדָם וָחָי. לבי: בָּרָא כֹּל בְּחָכְמָה. בְּעֵצָה וּבִמְזִמָּה. מְאֹד נֶעֱלָמָה. מֵעֵינֵי כָּל חָי. לבי: רָם עַל כָּל כְּבוֹדוֹ. כָּל פֶּה יְחַוֶּה הוֹדוֹ. בָּרוּךְ אֲשֶׁר בְּיָדוֹ. נֶפֶשׁ כָּל חָי. לבי: הִבְדִּיל נִינֵי תָם. חֻקִּים לְהוֹרוֹתָם. אֲשֶׁר יַעֲשֶׂה אוֹתָם. הָאָדָם וָחָי. לבי: מִי זֶה יִצְטַדָּק.

נִמְשַׁל לְאָבָק דָּק. אֶמֶת כִּי לֹא יִצְדַּק. לְפָנֶיךָ כָּל חָי. לבי: בְּלֵב יֵצֶר חָשׁוּב. כִּדְמוּת חֲמַת עַכְשׁוּב. וְאֵיכָכָה יָשׁוּב. הַבָּשָׂר הֶחָי. לבי: נְסוֹגִים אִם אָבוּ. וּמִדַרְכָּם שָׁבוּ. טֶרֶם יִשְׁכָּבוּ. בֵּית מוֹעֵד לְכָל חָי. לבי: עַל כֹּל אֲהוֹדֶךָ. כָּל פֶּה תְּיַחֲדֶךָ. פּוֹתֵחַ אֶת יָדֶיךָ. וּמַשְׂבִּיעַ לְכָל חָי. לבי: זְכוֹר אַהֲבַת קְדוּמִים. וְהַחֲיֵה נִרְדָּמִים. וְקַרֵב הַיָּמִים. אֲשֶׁר בֶּן יִשַׁי חָי. לבי: רְאֵה לִגְבֶרֶת אֱמֶת. שִׁפְחָה נוֹאֶמֶת. לֹא כִּי בְנֵךְ הַמֵּת. וּבְנִי הֶחָי. לבי: אֶקּוֹד עַל אַפִּי. וְאֶפְרוֹשׂ לְךָ כַּפִּי. עֵת אֶפְתַּח פִּי. בְּנִשְׁמַת כָּל חָי. לבי:

בהצלחה - מנשה ישראל