שאל את הרב - כללי

איך להאמין בה`?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום.. קוראים לי דקלה..אני דתיה..ואני מאמינה! כל פעם שואלים אותי..איך נברא העולם ואיך אפשר להאמין בה` אני כל פעם מסבירה ואני יודעת את התשובה אבל אני לא תמיד יודעת לנסח אותה בצורה הנכונה לאותו האדם.. חברה שלי שאלה אותי על הקב"ה..איך להאמין בוולמה דווקא בו הסברתי לה במקום שהשכל נגמר מתחילה האמונה..אבל בכל זאת היא רוצה להבין אתם יכולים לתת לי תשובה מנוסחת שתוכל להתקבל על הדעת.. אני אשמח..! תודה מראש דקלה אשמח תקבל תשובה בהקדם..

תשובה

שלום וברכה

לא הבנתי כל כך את השאלה, ובכל זאת אכתוב את היסוד ואם תרצי לחדד תשאלי שוב. ברור לכל מבין שהעולם נברא ולא מאיליו נוצר, כי לא יתכן כלל שהעולם הנברא בסדר מופתי כזה נוצר מעצמו ואם עט פשוט לא יכול להיווצר מעצמו כל שכן עולם כזה מופלא ואדם כל כך מופלא. . עלי והצליחי - בנימין שמואלי