שאל את הרב - כללי

מה יותר חזק ולפי מה הולכים מנהג או הלכה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

השאלה שלי מה יותר חזק ולפי מה הולכים מנהג או הלכה כל אחד אומר משהו אחר אשמח לקבל תשובה ברצוני לברך אתכם על האתר המדהים שיש לכם הינני לומדת המון מהאתר כמה חוכמה יש בתורה וכמה התורה שלנו מדהימה

תשובה

שלום וברכה

כתוצאה מהפיזור של היהודים בארצות שונות ורחוקות זו מזו, וללא אפשרות של קשר בין הקהילות, נוצרו שינויים בדרך הפסיקה לגבי בעיות שעלו על הפרק מזמן לזמן, על ידי גדולי התורה שחיו במדינות השונות, וכל אחד הביא ראיות לדברין מהתלמוד ומהפוסקים שקדמו להם.

על כל עדה להחזיק במנהגיה ולכל מנהג יש שורש אמיתי בעולמות העליונים כפי שביאר האריז"ל שישנם שנים עשרה שערים בשמים נגד שנים עשרה השבטים ומשם השורש לשינויי המנהגים בין העדות השונות. עם זה ישנן הלכות קבועות שאינם שונים בין העדות, וההלכה הזאת נוהגת באופן אחד אצל כל בית ישראל.

בהצלחה - מנשה ישראל