שאל את הרב - כללי

רציתי לדעת מהו הספר "בעל התניא" מי כתב אותו ועל מה הוא מדבר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! רציתי לדעת מהו הספר "בעל התניא" מי כתב אותו ועל מה הוא מדבר.... בנוסף רציתי לדעת מזה הספר ליקוטי מוהר"ן ואם אתה יכול להמליץ לי על ספרים במוסר ובכלל שאני יכול להתחיל ללמוד בהם.... תודה רבה רועי

תשובה

שלום וברכה

ספר התניא כתבו הרב שניאור זלמן מלאדי תלמידו של הרב דובער ממעזריטש, תלמידו של הרב הבעל שם טוב. ליקוטי מהר"ן, זנ ליקוטים ממתורתו של ר` נחמן במרסלב. מומלץ ללמוד ספי מוסר כמסילת ישרים ושערי תשובה ודומיו.

בברכה - בנימין שמאלי