שאל את הרב - כללי

סיאנס - הרצאתו של הרב יצחק פנגר שליט"א.

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אציין קודם שההרצאה היתה מאלפת ויישר כוח על פועלכם. שאלתי הנובעת עצם ההרצאה הינה: נאמר בהרצאה ע"י הרב, שנשמות הנמצאות ב-"כף הקלע", הם הנשמות שעולות בסיאנס ולא נשמות מגן עדן ואו מהגיהנום. ונאמר עוד כי בספרו של מוטה גור הנקרא "הר הבית בידנו" מצויין כי בסיאנס שעשו, מוטה גור וחברים, עלתה נשמתו של חייל שלו, אשר נהרג בעזה בזמן תפקיד, ששמו ספפו (או משהו דומה), והחלה לתקשר עימו. השאלה המתבקשת מכך הינה: ידוע כי אדם, יהודי, המת על קידוש השם נשמתו עוברת ישירות לגן עדן, כך לפחות אנחנו לומדים.. מדוע אם כך אותו חייל עולה בסיאנס בברכה. אילן

תשובה

שלום וברכה

תלוי בכוונת ההולך לשרת שירות צבאי, אם הולך לשרת באמונה בהקב"ה ולמען הגנת העם והארץ הרי שבוודאי זוכה הוא לנחלת מקדשי ה`, אבל המשרת שירות צבאי ללא זיקה להקב"ה, ולדאבונינו ישנם חיילים לא מאמינים, אין הם נכללים בהגדרה הנ"ל. ואחרי כוונת הלב הולכים הדברים.

בהצלחה - מנשה ישראל