שאל את הרב - כללי

מה יעשה האדם הרווק שהתוואה המינית גוברת עליו כי אכן זה נכון אנו כבני אדם צורכים צרכי גוף

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

נאמר בתורת נפש האדם כי נפש רדודה היא הנפש הממלאת צרכי גוף ובשר וכי אין בנאדם שלא נולד עם הנפש הזאת. השאלה היא כזאת אנחנו אמורים להסתכל על חיינו ולמלא את טהרת המשפחהה בכך שהיצר הזה לא יגבור עלינו ונסתכל בנשים שהן לא צנועות וניפול לחטא זה ברור כי העין שרואה לדוגמה כמה נשים לא צנועות באותו רגע היצר ירצה ויחמוד את כולן..בלי שהשכל יעבוד בכלל אם זה ראוי או לא. אכן התורה חכמה אין ספק אבל מה יעשה האדם הרווק שאין בו למלא את צרכי הנפש הזאת בהיתר, הוא פשוט נלחם ביצרו מלחמה חסרת גבולות. אך גם כאשר אינו רואה היצר צצ לו כי זה חלק מנפש האדם. האם לאדם הרווק יש כאן סוג של סבל כי אינו ממלא את צרכיה מה יעשה האדם הרווק שהתוואה המינית גוברת עליו כי אכן זה נכון אנו כבני אדם צורכים צרכי גוף. הפתרון המהיר ביותר היא למצוא אישה ולהתחתן אך כשלא עולה הדבר מה ניתן לעעשות

תשובה

שלום וברכה

הדרך להינצל מהחטא היא ע"י שמירת העיניים ושמירת המחשבה והוא אשר נאמר (1) ספר במדבר פרק טו וְלֹא תָתוּרוּ אַחֲרֵי לְבַבְכֶם וְאַחֲרֵי עֵינֵיכֶם אֲשֶׁר אַתֶּם זֹנִים אַחֲרֵיהֶם: (מ) לְמַעַן תִּזְכְּרוּ וַעֲשִׂיתֶם אֶת כָּל מִצְוֹתָי וִהְיִיתֶם קְדשִׁים לֵאלֹהֵיכֶם:

בברכה – בנימין שמואלי