שאל את הרב - כללי

טומאת הקרי האם זה מעשה רע

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה, היום בבוקר קמתי וגיליתי שיצא לי קרי. האם זה מעשה רע אם כן, מה הכפרה על כך

תשובה

שלום רב

מקרה לילה אינו נחשב לחטא רק אם האדם הביא את עצמו לכך במכוון כגון שעסק בדברי תועבה במהלך היום. כשזה קורה סתם כך, אין בכך כל רע, ורבי נחמן אף היה אומר שזה בדיוק חטא כמו תינוק המשתין במיטה, בספרים קדושים ראיתי שאף לצדיקים גמורים זה קורה לעיתים במקרים נדירים, ושיש לכך גם ביאור על פי הקבלה, למה זה קורה.

כמו כן מבואר בספרים שלפעמים נפטרים מעונש מיתה על ידי מקרה כזה מאחר שזה קשה לאדם ירא שמים כמו מוות, והרמז בפסוק (תהילים קטז) "יקר בעיני ה` המותה לחסידיו", יקר אותיות קרי. שום דבר לא קרה. טוב ששתלך לטבול במקוה, והמשך בעלייתך בהתמדה. והעיקר `בשמחה`.

בהצלחה - מנשה ישראל