תפילות בחג המתקרב

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! חג השבועות מתקרב ורציתי לדעת מה סדר התפילות ביום זה.... כלומר, האם בערב קוראים מנחה וערבית של יום חול או של ערב שבת האם יש קידוש כמו בערב שבת האם יש סעודה ראשונה שחרית עם מזמורים וקריאה בספר תורה כמו בשבת סעודה שנייה ושלישית וכו`.... או שהסדר הוא שונה תודה רבה רועי משה...

תשובה

שלום וברכה

ביום ראשון לפני שקיעת החמה מתפללים תפילת מנחה של יום חול. אחר כך מתפללים ערבית "של חג", מודפס בסידורים ובמחזורים. בלילה אוכלים סעודת חג, ומדליקים נרות לפני קידוש, [יש המדליקים נרות בכניסת החג לפני השקיעה, כמו בשבת], ועושים קידוש לחג השבהועות, כמצויין בסידור [אם לא תמצא את הנ"ל אשלח לך את הטקסטים הנדרשים לתפילה ולקידוש].

בבוקר יום שני מתפללים שחרית של חג [כמו בשבת, אלא שהשמונה עשרה מיוחד לחג], עם הלל שלם, קוראים בתורה פרשת מתן תורה, ואחר כך מתפללים מוסף לחג השבועות. במהלך היום יש לאכול סעודת חג, ורבים נוהגים לעשות שני סעודות אחת חלבית ואחת בשרית. מיותר לציין שיום שבועות אסור בעשיית מלאכה, מלבד בישול והדלקת נרות מאש קיים [הדלקת חשמל ומכשירים אסור בהחלט].

חג שמח - מנשה ישראל