שאל את הרב - כללי

האם שכתבו וידוי הכוונה היא לוידוי שנמצא בסידור חטאנו פשענו

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרה"ג שליט"א שלום עליכם: סדר התשובה הוא חרטה: וידוי וקבלה לעתיד ,שאלתי היא האם שכתבו וידוי הכוונה היא לוידוי שנמצא בסידור חטאנו פשענו...או שמדובר על וידוי בדיבור כלומר לשפוך בפני השם את הצער שיש לו עוד שאלה ברשותך: האם יש באמת תקנה לאדם שעושה משהו לא בסדר תודה רבה תזכו למצוות

תשובה

שלום לך

לבנת היקרה הוידוי על חטאים הידועים לך יש לומר בפה מלא ולא לסמוך על הנוסח המקובל. אין לך דבר שאינו מתכפר בתשובה, וברור כאשר האדם חוזר בתשובה מתכפר לו עוונו והוא מתוקן לגמרי ואפ]ילו מנשה מלך ישראל אשר הרשיע הרבה קיבלו ה` בתשובה.

עלי והצליחי - בנימין