שאל את הרב - כללי

אשמח לקבל כמה נקודות חשובות לבחירת הגבר הנכון

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב ברצוני לספר לך שעוד כמה ימים מתקיים אזכרה לאדם מהמשפחה אדם שהיה חשוב לי מאוד, ויש כמה דברים שמתנגשים לי כי מצד אחד אני יודעת זה שהוא מת כ"כ מוקדם זה בגלל שהוא סיים את תפקידו העולם הזה בנוסף אני מאמינה בתחיית המתים אני יודעת שיבוא יום ואני כן אראה אותו..אבל מצד שני יש את ההרגשה הטבעית והרגילה של עצבות על כך שהוא נפטר למרות שאני יודעת שאני אראה אותו למרות זאת אני עצובה מאוד ובוכה על כך.. בנוסף יום אחרי האזכרה יש לי ארוע שאני רוצה ללכת אליו שאלתי היא 1)האם זה בסדר שאני בכלל אחשוב ללכת לאירוע שיום לפני היה את האזכרה אני לא יודעת מה לעשות תציע לי מה לעשות בבקשה. 2)נושא אחר לגמרי אני נמצאת בשלב שאני צריכה כבר מעכשיו לבדוק האם הגבר שנמצא איתי האם הוא באמת הראוי בשבילי, ואני באמת בודקת עניין זה לעומק אבל יחד עם זאת הייתי באמת רוצה שתיתן לי את הנקודות שצריכים להיות בגבר, על איזה קריטריונים הגבר הנכון צריך לענות האם הוא צריך להיות גבר חרוץ בעבודה מובטח כלכלית טוב כדי שיהיה לי טוב איתו בעתיד או כול העניין של כמה כסף יש לו האם זה ממש שולי ואני צריכה לבדוק רק את הרמה הרוחנית שבו עד כמה שהוא ירא אלוקים.. תגיד לי בבקשה כמה המלצות .. 3) איך אני יכולה לעבוד על מידת הכעס כי יש לי את המידה הרעה הזאת וממש קשה לי איתה למרות שאני מנסה לא להיתעצבן אני לא מצליחה...מה אני יכולה לעשות לפעמים אני חושבת שזה נובע מעצם העובדה שאכפת לי יותר מידי מאנשים ומכול דבר ושמשהו לא מסתדר אני כועסת..אולי אני צריכה דווקא להרגיל את עצמי לאדישות לסביבה אשמח מאוד אם תענה לי על שאלות האלה

תשובה

שלום וברכה

ההרגשה הטבעית שיש לך היא כן טבעית ונורמאלית, והגעגועים גוברים למרות שיודעים אנחנו שהנשמה חיה וקיימת, ואין בכך כל פגם. אבל החיים ממשיכים ואין בכך כל ספק שעלייך ללכת לאירוע, ולא לעצור את החיים. אמנם ראשית לכול צריך לבדוק את יראת שמים שלו, אין כל עניין שהגבר יהיה מסודר כלכלית אבל עליו להיות רציני ואחראי ולא חוגג ומרחף, עליו להיות וותרן ומתחשב, ולא רק בך כעת כאשר הוא מנסה לשבות את ליבך, אלא במשפחה עם החברים וכו`,בברכה – בנימין שמואלי