שאל את הרב - כללי

האם איוב היה צדיק באמת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בפרק ב` רשום שהקב"ה אומר לשטן"התסיתני לבלעו חינם" שאלתי היא: "האם השטן "ניצח" את הקב"ה "בהתערבות ושאלה 2: האם איוב היה צדיק באמת כי המלב"ם רושם בהקדמה למענה הראשונה מאת בלדד שאיוב חוזה בכוכבים היה וחזה שמגיעות לו הרעות הללו והיה צדיק שמצד הדין לא יגיע לו הרעות הללו ושאם יגיעו זה יהיה עול מצד הבורא, ובלדד טוען שאיוב לא היה צדיק מכיוון שמיד הוא מקלל את היום בו נולד ומכאן הראיה שאיוב חוזה בכוכבים היה. שאלה 3: מה ההבדל בין המצב בו הקב"ה עושה עול בכך שהוא לא מבדיל בין צדיק לרשע לבין זה שהוא נותן את השליטה לכוכבים ולגלגלים בתודה מראש. טל

תשובה

שלום וברכה

כל הוא הדין תמיד למעלה, שהשטן והסניגור מתווכחים ויש מי שמשכנע, כמובן שהדברים נשגבים מבינתינו איך בדיוק הולך הדין מעלה. האמת שהיה צדיק בגלגול זה, אבל בגלגול קודם היה תרח אבי אברהם, ולכן נענש.

אין כזה דבר שה` מסיר ת השגחתון, וגם הצדיק שנענש נענש עקב חטא מסויים.

בברכה - בנימין שמואלי