שאל את הרב - כללי

חיים שלאחר החיים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום שמי יעל ויש לי בת שנהרגה בתאונת דרכים ומאז אני מאוד מדוכאת הייתי רוצה לדעת האם יש עולם הבא והאם אני עוד יפגוש את הבת שלי בברכה יעל

תשובה

שלום וברכה

בתורה הקדושה שניתנה לנו בסיני, מבואר שיש עולם הבא וכמבואר בהרחבה ברמב"ן שעונש הכרת של הנפש מעיד על כך שלולי החטא, הנפש קיים לעולם. וכן הדבר פשוט שמאחר והבורא נתן לנו מצות כדילעמול בהם, אין שייך שלא יתן לנו שכר ומאחר שאין השכר בעולם הזה, מוכרח שיש שכר אחר לעולם הבא, ועוד הדברים מבוארים בפירוש בסוף דניאל שהבורא אומר לנביא דניאל שהוא עומד לקום לקץ הימין בתחיית המתים. כיום ישנן ראיות מהסיאסים וכו` לכך שיש חים לאחר המוות, אין כל ספק שאם תלכי בדרך הישר ותצדיקי עלייך את הדין תזכי להיפגש עם ביתך לעולם הבא. אסןר לבכות יותר מידי ביתך היקרה זכתה לתיקונה במוקדם וחבל שתטרידי אותה בצערך, כולנו פה בצורה זמנית עד לתיקון שלנו ומיד בגמר התפקיד נגיע שוב לעולם הבא, להנות מזיו השכינה. בטחי בה` והכנסי שמחה לחיך, השתדלי להרבות מצוות, ויהיה הדבר תיקון לבתך.

בברכה - בנימין שמואלי