שאל את הרב - כללי

מה התיקון של אדם שקיים יחסים עם נידה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מה התיקון של האיש ומה התיקון של האישה מה קורה במידה והאדם בא בגילגול האחרון והוא לא תיקן אלא קלקל וקיים יחסי אישה בזמן נידה מה דינם ומה תיקונם בבקשה אם אפשר לענות

תשובה

שלום וברכה

אין לך דבר שעומד בפני התשובה. בתשובה אמיתית הכול מתוקן, ואעתיק את אשר כתב החתם סופר חלק א (או"ח) סימן קעג ד"ה נועם דבריו אודות תיקוני תשובה למי שבעל נדה, אהובי עיקר התשובה היא החרטה והוידוי ועזיבת החטא ואז הוא מיד בעל תשובה גמור, אך הסיגופים הם להצילו מעונש על מה שעבר לפי המבואר בספרים יש להתענות מ` יום ואם קשה התענית אפשר לפדות את התענית בצדקה.

צדקה זו יש ליתנה לאירגונים העוסקים בהחדרת הטהרה, ובכך זוכים לתקן את הפגם. אם חלילה לא זכו לשוב בתשובה הרי עונשם מפורש בתורה והוא עונש הכרת וכתבו המקובלים מובא בפירוש הרקאנאטי על התורה - פרשת תצוה ועונש הבא על הנדה אמרו קצת מן המקובלים האחרונים כי יתגלגל בגויה שמשמשין בנדות.

בברכה - בנימין שמואלי