הפרת נדר

  • י"ט אלול התשע"ה

שאלה

שלום וברכה לפני מספר חודשים בני חלה ובעת מצוקה גדולה נדרתי נדר להפסיק לעבור על איסור מסוים. עמדתי בנדר במשך כמה חודשים ואתמול בעת של טיפשות וחוסר מחשבה הפרתי את הנדר. אני מאוד מודאג ומבקש מחילה מבורא עולם מעמקי נשמתי. אני מתכוון להמשיך ולשמור את הנדר אך רוצה לדעת האם יש מה לעשות בקשר להפרה. תודה מראש ובברכת שנה טובה.

תשובה

שלום וברכה

להמשיך ולשמור ובקש את מחילת בורא עולם על החטא. בוודאי התווידת על כך ביום כיפור ובוודאי קיבלת על עצמך לא לחטוא ונסלח לך על העוון לגמרי.