שאל את הרב - כללי

האם שימוש בחשמל במקום עבודתי להטענת הפלאפון שלי האם זה נקרא גזל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לב -תודה להם על המענה המהיר,האם שימוש בחשמל במקום עבודתי להטענת הפלאפון שלי האם זה נקרא גזל שאני משתמשת בזה לצרכי..אני חייבת לציין שאין מי שאוסר את הדבר כלומר אף אחד מהמנהלים לא העיר לי על כך מה גם אנשים שעובדים איתי גם מטעינים את הפלאפן שלהם.. האם אני נקאת שאני גוזלת מהם אם ההטענה מותרת האם מותר לי להגיד לעצמי אני לא אבזבז את החשמל בבית ועדיף לי להטעין בעבודה -האם תק` המשיח ממש קרובה או יכול להיות בכלל שהמשיח כבר פה רק שאנחנו לא מודעים לכך הרי אמרו שבתק` המשיח "עולם כמנהגו נוהג.." ושלא יהיה שום שינוי בעולם.. האם באמת הסוף קרב אם כן מהם הדברים שצריך לעשות כדי לזכות לראות את פני המשיח צדקינו -ממה שנראה לי ההשקפה שלי לגבי כול העניין של המשיח ממש שונה משל ממשפחתי..אני מרגישה שהם בכלל בראש אחר אך שהם מתנהגים ומדברים הם שונים ממני ..הם זורמים עם החיים שזה עבודה בילויים וכו` הייתי רוצה שהם יעמיקו בנושא הזה של המשיח כמה שהוא קרוב לבוא וכמה שהקיץ קרב אבל אני לא מוצאת עם מי לדבר להפך הם צוחקים עליי שאני מתקרבת לה` ומנסה גם לשמור שבת וכו` הם לא יודעים מהם מפסידים.. הייתי רוצה שתציע לי איזה שהיא דרך לקרב אותם לדברים שאני מאמינה כי אני יודעת שדברים שאני מאמינה בהם שזה המשיח שאמור לבואה הם הדברים האמיתים.. חוץ מחבר שלי שהוא מאמין בזה בעיניים עצומות ובזכותו ההשקפה שלי לגבי הנושא היתחזקה עוד יותר. בבקשבה כבוד הרב אם לא קשה לך לכוון אותי לקרב את משפחתי לדברים הנכונים כי אני מרגישה שאני באמת בונה את עצמי ועולה למעלה אז הייתי רוצה שגם משפחתי יתנהגו כמוני. סליחה על האורך ומקווה שתבין מה אני רוצה ממך. -

תשובה

שלום לך

בדרך כלל אין הבעלים מקפידים, והדבר מותר, ועדיף לבקש את רשותם, אבל ברור שאסור לחשב מראש שאת רוצה לעשות את זה דווקא על חשבונם כי ברור שהם מקפידים על כך. לא יתכן שמשיח פה ואנו לא יודעים, ואף אחד לא יודע מתי המשיח יבוא, אבל נמתין לו בכך יום שיבוא, את הולכת בדרך הנכונה והאמתית וברור שכאשר את זוכה ללכת בדרך האמת את כל כך רוצה שאחרים ילכו בדרך זו, ומאוד מצער הדבר כאשר רואים שאחרים מוותרים על על כל החיים בשביל דברים שהם ממש שטויות, לעומת הדברים המהותיים בחיים.

אבל אין מה לעשות אלא לנסות בדרכי נועם להראות את היופי שביהדות, ולהראות דוגמא אישית לכולם על האושר הרב שנפל בחלקך. ברוך ה` שאת וחבירך הולכים יחדיו בדרך הטובה ומתעלה מעלה מעלה בדרכי ה`. וה` יעזור לך שבתפילות שלך תזכי להחזיר בתשובה אצ כל בני משפחתך. עלי והצליחי - בנימין שמואלי