אמונה

גזל שינה לאישתי כשאני קם לסליחות,לתפילה וכדומה

  • י' אלול התשע"ה

שאלה

שלום רב! כאשר אני משכים לסליחות (או לתפילת שחרית) אין לי דרך שלא לעבור על "גזל שינה", כיוון שאשתי כל כך רגישה לרעש (גם רעשים קטנים). בנוסף, אני אדם עובד מהבוקר עד מאוחר בערב, ובערב\לילה משתדל גם ללמוד קצת תורה, כך שאני הולך לישון מאוחר בדר"כ ומתקשה לקום מוקדם ללא מספר רב של התראות השכמה (שעון מעורר) כך שאשתי מתעוררת באופן קבוע בערך כשעה וחצי לפני שהיא צריכה לקום, וכועסת עלי ואף מקפידה עלי בנושא. אציין כי גם בפעמים שבה אני קם מיד בהתראה הראשונה, היא מתעוררת ומתקשה לחזור לישון. מה עלי לעשות? אודה לעצה שתציל אותי מאיסור גזל שנה.

תשובה

שלום וברכה

לתפילה אין אשתך יכולה להקפיד, זה מצווה שלה. אולם אתה לא יכול לא לקום מיד כי זה כבר היא לא מחוייבת לסבול, עליך לנתק את השעור המעורר מיד ולקום. או לעשות שעון מעורר עם אוזניות וכדו'. בסליחות היה עדיף שתאמר סליחות בחצות.