שאל את הרב - כללי

גר ללא קבלת מצות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב ראיתי שכבוד הרב בנימין שמואל שליט"א השיב תשובה לשואלת כך: "אין אפשרות להתגייר ואחר כך לחזור בתשובה, אם בשעת הגירות לא קיבלת עליך עול מצות באמת, אינך גיורת כלל. ועלייך לעבור גיור מחדש. אם בשעת הגירות קיבלת עלייך עול מלכות שמים באמת וקיבלת על עצמך לשמור את המצוות כולם, הרי כל המצות שאת עושה מועילות לך ולנשמתך כל כך, ומקרבות אותך אל ה`, וכן מועילות לאימך, ולכל מכרייך שאת מכוונת לעילוי נשמתם." יש גר שאני מנסה ככה להחזיר אותו בתשובה ולהכיר לו את האמת, הוא לא קיים מצוות\קיבל עליו עול מצוות אחרי הגיור אלה אמר לה` "אני מצטער אבל אני יצליח וזה גדול עלי" הוא התגייר כי ההורים שלו חשבו שיהיה לו ככה תנאים יותר טובים בצבא וכו`. אז בעצם אין צורך בכך, אולי אפילו יש איסור כי מסתבר שהוא בכלל לא גר, אלה נשאר כשהיה. תודה

תשובה

שלום וברכה

אכן כך חבירך הוא עדיין נכרי לכל דבר, ויש לך לומר לו שידע שהוא גוי לכל דבר, ואסור לו לישא בת ישראל, ואסור לו לשמור שבת. זה אכן גדול עליו, והדבר מיותר לחלוטין. וה` יגדור את פרצות עמו ישראל שלא יכנסו זרים לתוכו.

בברכה - בנימין שמואלי