האם מותר להרכיב פאזל בשבת

  • ב' אלול התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב,

ברשותכם, מספר שאלות שונות בנושאי הלכה:

1. האם מותר לשמור בהקפאה חלבונים שנותרו מאפייה? והאם אין לכך דין ביצה שעבר עליה הלילה?

2. מצאתי אוזניות באוטובוס בעיר אחרת,שאינה עיר מגורי, ניסיתי בו במקום לשאול את תושבי האוטובוס למי הן שייכות, אך כולם השיבו בשלילה. מה עליי לעשות איתן?

3. אבי שיחי' מצא ברחוב מכשיר לשימוש חנייה שנקרא איזי פארק ובו מטעינים כסף על מנת לחנות. בפנים היו 140 ש"ח, וגם המכשיר עצמו עולה כ100 ש"ח. התקשרנו מספר פעמים לחברה על מנת ליידע את האדם שלו המכשיר שייך שמצאנו אותו. הם לא הסכימו למסור לנו את פרטי האדם הזה, ורק אמרו שהם יעבירו לו הודעה עם מס' הפל' שלנו, שיחזור אלינו כדי שנוכל להשיב לו. איננו יודעים אם אכן הם העבירו את ההודעה ורק האדם לא פנה אלינו, או שלא העבירו את ההודעה כלל. מה לעשות עם המכשיר? והאם מותר בינתיים להשתמש בו, וכמובן אם ימצא האדם להטעין את הכסף חזרה?

4. האם מותר להרכיב בשבת פאזל לשם מטרת משחק ואחר כך לפרק? אם כן או לא, באלו תנאים?

5. על פי הוראת רופא אורטופד, נרשמתי למכון כושר כדי לטפל בבעייה בריאותית תפקודית מסוימת. חיפשתי מכון ובו חדר כושר נפרד לנשים ומצאתי רק אחד כזה בכל עירי, כל השאר חדרי כושר מעורבים. אחרי שנרשמתי לתקופת זמן, גיליתי שהם פתוחים גם חצי יום בשבת. מה לעשות? מצד אחד, ההתעמלות תורמת רבות לבריאותי וזהו המקום היחיד שאני יכולה להתעמל בו, מצד שני- הם פתוחים בשבת...

6. האם מותר לעשות כפיפות בטן בשבת? והאם יש הבדל אם זה לשם הנאה או דבר אחר? תודה רבה מראש, וסליחה על הטרחה עם כל השאלות... יישר כוח!

תשובה

שלום וברכה

1. ראוי להוסיף מעט מלח או סוכר.

2. להחזיר לחברה.

3. מותר לרשום את הסכום המוטען, כאשר יחזור הבעלים תשלמו לו.

4. לא.

5. תמשיכי להתעמל.

6. http://www.hidabroot.org/he/question/17069