שאל את הרב - כללי

גורל וכוח הבחירה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם הגורל לא נוגד את הכוח הבחירה אם הכל נקבע מראש, מהי הבחירה שלי האם נתוני פתיחה (כמו ילודה להורים מסויימים) הם הגורל וההמשך נוגע אלי אודה אם תבהירו לי נקודה זו. באותה הזדמנות אני רוצה להודות לכם על השירות הנפלא שאתם עושים לעם היהודי, שמאפשר לכל אחד למידה והעשרה פנימית של היהודות ובממשק נוח שפונה לקהל הרחב.

תשובה

שלום וברכה

אין הגורל נוגד את הבחירה, וכל אדם חופשי לעשות את הטוב בעיניו בענייני הדת, ואכן כל אדם מקבל נתוני פתיחה להתמודדות, עם כוחות מיוחדים להתמודד בניסיונות ולהצליח בהם. והדבר תלוי אך ורק ברצונו ובדעתו, והנולד להורים מסוימים, וכתוצאה מכך יש לו קשיים בעבודת ה`, מקבל את הכוחות מאת ה`, להתעלות למרות זאת.

בעניינים גשמיים הכול תלוי בגזירת שמים בלבד, והדרך היחידה לשנות גזירת שמים היא בתפילה ובהשתפרות במעשים. וה` יעזור שאכן נוכל לעזור לכל אחד לקבל את דבר ה` בבהירות ובהבנה, ותמלא הארץ דיעה את ה`.

בברכה - בנימין שמואלי