תפילה וברכות

מהם זמני התפילות ממתי עד מתי

  • א' אלול התשע"ה

שאלה

שלום רב מהם זמני התפילות- ממתי עם מתי? והאם יש תועלת לאשה שתתפלל סמוך לסוף הזמן (דוגמא: שאשה תתפלל סמוך לחצות את תפילת שחרית)? והאם אשה יכולה להסתובב בבית ללא גרבים ליד אחיה ואביה? לגבי גרביים- האם צריך שכל הרגל תהיה מכוסה או שמספיק רק כף הרגל?

תשובה

שלום וברכה

אשה יכולה להתפלל שחרית עד חצות ומנחה מחצי שעה עד חצות על הלילה וערבית כל הלילה. יש מעלה מיוחדת לאשה שמתפלל בתוך זמן התפילה וכמבואר http://www.hidabroot.org/he/question/36201

יש ללכת ברגליים מכוסות בפני אביה ואחיה ועיקר הכיסוי צריך להיות לכל הרגל ולא כל כך לכף הרגל.