תפילה וברכות

באיזו יד צריך להחזיק את האוכל בשעת הברכה?

  • א' אלול התשע"ה

שאלה

שלום רב,

רציתי לדעת האם זה חשוב באיזו יד להחזיק את המזון כאשר מברכים עליו במידה ואני שמאלית?

תודה

תשובה

שלום רב,

כל דבר מאכל או ריח שמברכים עליו צריך לאחוז ביד ימין בשעת הברכה (שלחן ערוך אורח חיים סימן רו סעיף ד).

אולם נחלקו הפוסקים האם אדם שמאלי צריך לאחוז את האוכל ביד שמאל - היות שזהו יד ימין שלו, או שצריך לאחוז את האוכל ביד ימין של כל אדם. ולמעשה, את יכולה לנהוג בזה איך שאת רוצה (יעויין משנה ברורה שם ס"ק יח, ומה שהביא בזה בספר פסקי תשובות שם אות טו).

וכשמברכים על הלחם, יש לכל אדם (שמאלי ולא שמאלי) לאחוז את הלחם בשתי ידיים, ולברך עליו (שלחן ערוך אורח חיים סימן קסז סעיף ד).

בברכה,

הלל מאירס