שאל את הרב - כללי

ללמוד בכולל או למצוא עבודה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם להישאר בישיבה ולהמשיך בכולל? מה עם ההשתדלות? שמעתי שעצם הכולל זו ההשתדלות, שמביאים משכורת הביתה. האם זה נכון? בכל זאת משכורת של 1000 ש"ח זה לא עוזר הרבה... אני בדילמה. אני כבר רוצה לעזוב, אני לא בדרגה של רבי שמעון בר יוחאי.

תשובה

שלום וברכה

אם אין לך כדי פרנסתך, עליך לצרף תורה עם דרך ארץ, ולא לעשות כרשב"י, כי הרבה עשו כרשב"י ולא עלתה בידם. אבל גם בצאתך מהכולל, עליך לקבוע עתים לתורה כפי יכלתך בוקר וערב.

בהצלחה רבה - בנימין שמואלי