תרומת זרע ובייצית

  • י"א אייר התשע"ו

שאלה

כבוד הרב שלום רב, אני רווקה שגרה בארה"ב בת 45 ולאחרונה הריתי מתרומת זרע ותרומת בייצית שניהם של גויים. את הזרע ייבאתי מאירופה על מנת שהילד בהגיעו לגיל 18 יוכל לדעת מי אביו. לאחר מס' ניסיונות כושלים ובשל גילי המאוחר המליצו לי הרופאים לפנות לתרומת ביצית. שאלתי - האם הילד צריך לעבור גיור בנוסף לברית מילה? האם אני יכולה לקיים מצוות פדיון הבן? מעולם לא הריתי לפני ולא עברתי הפלה. בשורות טובות, חגית מארה"ב

תשובה

שלום וברכה לחגית מארה"ב.
הילד צריך לעבוד גיור בבית דין. אינך יכולה לעשות פדיון לילד, משום שהחובה היא על האב או על הבן, וכאן לא שייך חובה על האב כי האב הוא גוי. הילד בעצמו יצטרך לפדות את עצמו בגיל 13 ללא ברכה.
יש לשקול היטב אם ליידע את הבן מי האב, שלא יגרר חלילה אחר דת ותרבות הגויים.
והנני בברכה