זוגיות

שאלה לגבי אחותי

  • כ"ה אב התשע"ה

שאלה

שלום רב, יש לי אחות כמעט בת 40 ולפני כמה שנים טובות חזרה בשאלה, הייתה במדרשייה במאה שערים, התחתנה עם בחור דתי אחרי חודש וחצי. ומידי אחרי שהתחתנו ממש מידי בשבת חתן . השתוללה ואמרה שהכיסוי ראש חונק אותה ושהיא עשתה טעות איומה שהתחתנה, עכשיו זו בחורה שעברה ייסורים בחיים. לדעת כל המשפחתי הבחורה יצאה מגידרה. במשך השנים האלה שהתחתנה עם הבחור הדתי שאגב הוא חמד של בחור, עשתה לו את המוות והתעללה בו , היה מוכה. התגרשו. אחרי חצי שנה של נישואים. אפילו לא! והחזרה בתשובה שלה זה לפי החשק שלה. מתי שבא להיות דתייה ומתי שבא לה להיות חילונית. היא אוהבת להיסתכסך עם כולם מקללת את ההורים שלה, נכנסת להריון מבחור שיוצאת וניפרדת ממנה מתי שבא לה. השאלה שלי היא כזו: אם היא אוהבת שהיא דתייה, שומרת מצוות, נוסעת לאומן וכו. למה היא מרשה לעצמה לקלל ולאחל להורים שלה למות ולהיתנהג כמו שהיא מתנהגת. שאסור בתכלית האיסור לזלל בהורים ככתוב "כבד את אביך ואת אימך" אם שואלים אותי, היא משחקת עם הדת.

תשובה

שלום וברכה

אינני יכול לענות ללא הכרת המקרה על בוריו. יתכן שיש לה פיצול אישיות אולי תסמונת אחרת מה שברור שההתנהגות שאת מציינת אינה הולמת את רצון ה' כלל וכלל.

מקווה מאוד שההתנהגות הפסולה שלה אינה מונעת ממך את ההתקרבות הנכונה בדרך המלך לבורא עולם.

בהצלחה,